top of page

Secret Mastery Success Group

Public·8 members

Urari De Ziua De Nastere In Limba Germana


Urari De Ziua De Nastere In Limba Germana
Cum sa feliciti pe cineva de ziua lui in limba germana? Ce expresii si fraze sa folosesti pentru a transmite cele mai bune urari? Daca vrei sa inveti cum sa spui "La multi ani" in germana, atunci acest articol este pentru tine. Vei afla cateva exemple de urari de ziua de nastere in limba germana, atat pentru prieteni, cat si pentru colegi sau cunostinte. De asemenea, vei descoperi cateva traditii si obiceiuri legate de sarbatorirea zilei de nastere in Germania.


Ce sa spui de ziua de nastere in limba germana?
Cea mai simpla si mai comuna urare de ziua de nastere in limba germana este "Alles Gute zum Geburtstag", care inseamna literal "Tot ce este mai bun pentru ziua ta". Aceasta urare se poate folosi atat la persoana a doua singular, cat si la persoana a doua plural, in functie de gradul de familiaritate cu sarbatoritul. Daca vrei sa fii mai politicos si mai formal, poti folosi pronumele personal la cazul dativ "Ihnen" in loc de "dir". Astfel, urarea devine "Ich wünsche Ihnen alles Gute zum Geburtstag", adica "Va doresc tot ce este mai bun pentru ziua dumneavoastra".


Download: https://urluso.com/2w2VtN


O alta varianta populara de a spune "La multi ani" in germana este "Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag", care se traduce ca "Felicitari din inima pentru ziua ta". Aceasta urare se poate folosi atat la persoana a doua singular, cat si la persoana a doua plural, dar este mai potrivita pentru persoanele apropiate sau prietene. Daca vrei sa fii mai politicos si mai formal, poti folosi pronumele personal la cazul dativ "Ihnen" in loc de "dir". Astfel, urarea devine "Ich gratuliere Ihnen zum Geburtstag", adica "Va felicit pentru ziua dumneavoastra".


Daca vrei sa fii mai creativ si mai original, poti folosi alte expresii si fraze pentru a transmite cele mai bune urari. Iata cateva exemple: • Viel Gesundheit und viel Glück zum Geburtstag! - Multa sanatate si mult noroc de ziua ta! • Viel Glück und Freude zu neuem Lebensjahr! - Noroc si bucurie in noul an de viata! • Den besten Glückwunsch zum Geburtstag! - Cele mai bune urari pentru ziua ta! • Viel Schönes wünsche ich zum Geburtstag! - Iti doresc tot ce este minunat pentru ziua ta! • Ich wünsche Dir alles Beste zum Geburtstag! Bleib weiterhin so wunderschön wie Du bist! - Iti doresc tot ce este mai bun pentru ziua ta! Ramai la fel de minunat cum esti! • Ich wünsche Dir nur das Beste und einen schönen Geburtstag! - Iti doresc doar ce este mai bun si o zi frumoasa!
Ce traditii si obiceiuri exista in Germania legate de ziua de nastere?
In Germania, sarbatorirea zilei de nastere este o traditie destul de populara, vesela si cultivata. Exista insa cateva particularitati pe care trebuie sa le cunosti daca vrei sa respecti obiceiurile locale. Iata cateva dintre ele: • Nu se face urarea de ziua de nastere inainte de data efectiva, ci doar in ziua respectiva sau dupa. Daca faci urarea mai devreme, se considera ca aduci ghinion sarbatoritului. Daca faci urarea mai tarziu, trebuie sa adaugi cuvantul "nachträglich", care inseamna "ulterior". De exemplu, poti spune "Alles Gute zum Geburtstag nachträglich", adica "Tot ce este mai bun pentru ziua ta, ulterior". • Sarbatoritul este cel care ofera o mica gustare colegilor sau prietenilor sai, nu invers. Nu este obligatoriu, dar este un gest apreciat si care contribuie la buna atmosfera si la crearea de relatii pozitive. Nu este vorba de o comanda de catering, ci de ceva simplu, de obicei dulciuri. Daca exista o cantina la locul de munca, se poate comanda si ceva mai consistent pentru pauza de pranz. • Sarbatoritul este cel care invita la o bere sau la un pahar de vin pe cei care i-au facut urari, mai ales daca si ei l-au invitat in trecut. Este binevenit si un mic toast in cinstea sarbatoritului, cu acordul angajatorului. • La aniversarile rotunde, cum ar fi 30, 40, 50 de ani etc., exista obiceiul ca sarbatoritul sa primeasca cadouri simbolice sau sa faca anumite sarcini amuzante. De exemplu, la 30 de ani, daca nu esti casatorit, trebuie sa maturi treptele primariei pana cand apare cineva care te saruta. La 40 de ani, daca nu esti casatorit, trebuie sa speli vasele primariei pana cand apare cineva care te saruta.
Speram ca acest articol te-a ajutat sa inveti cum sa spui "La multi ani" in germana si cum sa respecti traditiile si obiceiurile din Germania legate de ziua de nastere. Acum poti sa feliciti pe cineva de ziua lui in limba germana cu incredere si originalitate. Daca vrei sa afli mai multe despre limba germana si cultura germana, poti vizita site-urile [Limba Germana] sau [InGermania], unde vei gasi articole interesante si utile.
 • About

  Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

  Group Page: Groups_SingleGroup
  bottom of page